19 Kasım 2015 Perşembe

FARKLI OLANI BUL

Bu akşamki ev etkinliğimiz “Farklı Olanı Bul”.
Biz bu tip oyunları şöyle oynuyoruz:
Oğlum önce 4 resmide inceliyor.
Sonra resim hakkında konuşmasını istiyorum. Resim de ne olduğu, hangi renklerin olduğu, resimde bir hareket var ise onun ne olduğunu söylemesini istiyorum. Bunu çeşitli kısa sorular sorarak yapıyorum tabi. Örneğin; Ne varmış bu resimde, şemsiye de hangi renkler var, çocuk bu resimde ne yapıyor gibi..
Daha sonra hangisi farklı onu buluyor ve işaretliyor. (bazen daire içine alıyor bazen üstüne bir şeyler çiziyor.) 
Farklı olanın neden farklı olduğunu konuştuktan sonra diğer resime geçiyoruz.
Böylece hem dil gelişimine, hem renkleri pekiştirmesine, hem sayı saymasına, hem dikkatini toplamasına, hem de….. diye daha uzatabileceğim bir çok farklı gelişim alanlarına katkı sağlıyoruz. Kısacası bir taş ile birden fazla kuş vuruyoruz.
  
Resimde gördüğünüz oyunu şablonunu internetten indirdim. Çeşitli sitelerde bu tip örnekler var. Ama bunu evde siz kendinizde yapabilirsiniz. Nasıl mı? Özellikle daha küçük çocuklar için bir kâğıda 3 ya da 4 tane aynı şekli çizerek (daire, kare, yıldız, araba, gemi, kuş vs bu sizin resim kabiliyetinize göre değişir:)) bu şekillerin 2 sini ya da 3 ünü aynı renge, diğerini farklı renge boyayarak evde “Farklı Olanı Bul” oyunu hazırlayabilirsiniz. Böylece hem renkleri, hem şekilleri, hem de fark bulmayı öğrenmesi için yardımcı oluruz çocuklarımıza.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...