26 Kasım 2015 Perşembe

ÇİZGİ ÇALIŞMASI

İşten eve geldiğimde akşam yemeğine kadar oğlumla anne - oğul saati yapıyoruz. Ve blog da anlattığım birçok etkinliği yaklaşık 1 saatlik bu zaman diliminde yapıyoruz. Bazen daha önceden hazır olan etkinlikleri yapıyoruz, bazense hemen bir etkinliğe karar vermemiz gerekiyor. Yaptığımız her etkinliği ya da oyunu oğlumun isteğiyle yapıyoruz bu unutulmaması gereken bir ayrıntı. Aksi durumda çocuklarımızı mutlu etmek isterken mutsuzluklarına sebep olabiliriz. 

Bu akşam hazır bir etkinlik yoktu. Takip ettiğim sosyal medya hesaplarından instagram/kariyersiz_anne de çizgi çalışması örnekleri vardı, bende bundan esinlenerek oğluma çizgi çalışması yapalım mı dedim, o da kabul edince aşağıdaki gibi örnekler çıktı.

Buyurun bu akşam ki etkinliğimize...

Okul öncesi dönemde çizgi çalışmaları çocuğun kalem tutmasına ve kalemi düzgün kullanmasına yardımcı olacaktır. Bizde bu görüşten yola çıkarak zaman zaman evdeki okul öncesi çalışma kitaplarından çizgi çalışmaları yapıyoruz.

Bu tip çalışmaları yapmak isteyenler bir dergi/kitap edinmek zorunda değilsiniz tabi ki, çünkü birçok internet sitesinde bu tip örnekler var onları çıktı alıp kullanabilirsiniz. Bizim evde çalışma kitabımız olduğundan onu kullandık. Bir de kitabımızda sticker yapıştırma da vardı. Bu da etkinliğimize renk kattı, hem onları yerlerinden çıkarmak, yapıştırmak hem de çizgileri birleştirmek benim gözümde faydalı bir etkinlik, oğlum içinse eğlence oldu…
Bu tip çalışmaları yaparken çocukların çok çabuk yorulduklarını unutmamak lazım. Çünkü el ve kol kaslarındaki hakimiyeti sağlamak için harcadıkları çaba onları yorar. Çocuklar sıkıldığında ya da yorulduğunda bu etkinliği bitirmek doğru olandır.Biz dört sayfa yaptıktan sonra bıraktık.
NOT: Bu arada benim oğlum hem solak hem sağlak.. Bazı işleri sol eliyle bazılarını sağ eliyle bazılarını ise her iki eliyle yapıyor. Çizgi çalışmalarını da her iki eliyle denedi tabi. (Ben bu konuda hiç müdahale etmiyorum, kendi hangi elini isterse onu kullanıyor.)
Bu akşam sizde deneyebilirsiniz. İyi eğlenceler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...